RealIT

REZUMAT PROIECT

Proiectul Erasmus+ KA1 REAL IT, 2020-1-RO01-KA102-078788, este finantat cu sprijinul Comisiei Europene, avand un grant aprobat de 304.140 euro si raspunde in mod direct nevoilor comune identificate la nivelul consortiului format din 6 scoli din regiunea N-E Romania: Colegiul National “Gh. Vranceanu” (coordonator), Bacau, Colegiul National „Costache Negri” Tg Ocna, Colegiul National “Roman Voda” Roman, Liceul Teoretic „Ion Borcea" Buhusi, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Sabaoani si Colegiul National „Ferdinand I”, Bacau.

SCOP PROIECT: cooperarea interinstitutionala la nivel regional si european, in vederea cresterii calitatii educatiei oferite de scolile din consortiu, prin dezvoltarea competentelor cheie, profesionale si personale ale elevilor, intr-un mediu de lucru real, in vederea sprijinirii orientarii lor catre o cariera IT, in tara sau in strainatate, conform pregatirii lor initiale.

Proiectul se va desfasura in perioada 2020-2021 si are urmatoarele obiective specifice:

O1. Dezvoltarea de competente profesionale informatice legate de comertul electronic, de catre 96 de elevi, de la profilul mate-info, din liceele din consortiu, prin stagii de practica de 90h, in companii IT dintr-o tara straina, certificate prin Europass Mobility;
O2. Dezvoltarea de catre cei 96 participanti elevi, de competente cheie, lingvistice, soft skills si abilitati personale, printr-o prima experienta de mobilitate europeana;
O3. Constientizarea si intelegerea de catre cei 96 participanti elevi a altor culturi si a sentimentului de cetatenie activa si identitate europeana;
O4. Cresterea capacitatii de internationalizare a 14 institutii europene din domeniul educatiei si piata muncii, prin cooperare si schimb de bune practici in formarea initiala.

Se va organiza o selectie pt participantii elevi, 16/institutie. Grupul tinta sunt elevi clasa a 11 a, profil mate-info, ce sustin la finalul studiilor liceale "Atestat competente profesionale informatica". Acestia vor urma un program pregatire (pedagogica, lingvistica si culturala), inainte de realizarea mobilitatilor de formare.

Vom colabora cu 5 companii IT de primire: SSM Global Trainning Services LTD si Lazarou CTC, Paphos, Cipru, Marabelia Coop. V si Idea y Disena SL, Valencia, Spania si InForTrainig Formacao Unipessoal, LDA. Barcelos, Portugalia precum si cu 3 companii intermediare: Rivensco Consulting LTD, Cipru, Universal Mobility SL, Spania siAssociacao Intercultural Amigos da Mobilidade, Portugalia. Acestia vor asigura plasamente de formare pentru elevi, conform unui Acord de Invatare, pentru dobandirea de competente profesionale de realizare site-uri de comert electronic, utilizand WordPress, XAMPP si WooCommerce. Vor fi 6 fluxuri elevi/scoala. Recunoasterea competentelor participantilor se va face prin documentul Europass Mobility.

REZULTATE: Expozitie digitala: site-uri de comert electronic realizate de participanti. Proiectul va avea un impact pozitiv asupra participantilor, care vor dobandi experienta si deschidere catre comunicarea interculturala prin lucrul intr-un context si o echipa multiculturala, plurilingvistica, vor fi mai competitivi pe piata muncii fiind mai pregatiti si mai motivati sa-si aleaga o cariera IT in tara sau in strainatate. Proiectul va contribui la cresterea prestigiului, a calitatii activitatii institutiilor din cadrul parteneriatului si la promovarea acestora in context european, la cresterea calitatii formarii initiale pe care o ofera si va inlesni constactul scolilor cu piata muncii europene. Proiectul va avea impact pozitiv pe plan local prin activitati de diseminare si multiplicare: ateliere demonstrative IT, dezbateri, prezentari si Masa rotunda (unde vor participa agenti economici locali, factori de decizie, institutii de invatamant, parinti, elevi si profesori).

SUSTENABILITATE: cooperarea partenerilor pentru proiecte ulterioare; participantii vor fi formatori pentru colegii lor in cadrul unui Club IT. Rezultatele proiectului vor fi integrate in activitatile/ proiectele scolilor si vor fi disponibile site-ul de proiect timp de 5 ani.

da
DISCLAIMER COPYRIGHT (©) 2020 C.N. GH. VRĂNCEANU .

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului și Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține.